Biyografi
6 Ocak 1978’de Sarıkamış’ta doğdu. Ortaokulu İstanbul Erenköy Kız Lisesi’nde, liseyi Kadıköy Kız Lisesi’nde okuyan yazar, lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladı. İlk kitabı “Bir” 2006 senesinde yayınlandı. Yazar bu kitabıyla Türkiye’nin en iyi 10 kişisel gelişim yazarından biri seçildi.
Yazılarında tasavvuf bilgisini fantastik kurguyla birleştiren yazar, romanları dışında hikaye, şiir ve tiyatro türünde de eserler verdi. 6 Üstü Hikaye adlı hikaye seçkisinin editörlüğünü üstlendi. Ve öyküleri çeşitli yarışmalarda ödüller kazandı, Bir dönem Edebiyatist dergisinde düzenli olarak yazılar yazdı.
Sultan 2. Abdülhamit Han, Mevlana, Leonardo da Vinci, Neyzen Tevfik, Yunus Emre gibi tarihi şahsiyetlerin yaşamlarından kesitlere yer verdiği kurgu romanları büyük beğeni topladı. Neyzen Tevfik’i anlatan Kırık Ney adlı romanı tiyatro oyunu olarak sahnelendi ve 2023-2024 tiyatro sezonunda Tiyatro Ak’la Kara Bodrum tarafından oynandı. Bu oyunu ile yazar, 24. Direklerarası Seyircileri En İyi Oyun Yazarı ödülünü kazandı.
Otuzun üstünde basılı eseri bulunan yazar, çocuk edebiyatına da çok sayıda eser verdi. Çocuklara tarihi sevdiren Zamanın Bekçileri - Zaman Koridoru serisi ilköğretim kurumlarında en çok okunan kitaplar arasına girdi. Gevrek Felsefe serisinin Bilmek ve İnanmak adlı bölümü ise Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarında 11. sınıfların din dersinde ek bilgi olarak okutuldu. LÖSEV gönüllüsü olarak gençlerle felsefe atölyeleri de yapan yazar Şebnem Pişkin Bodrum’da yaşıyor, klasik Türk musikisiyle ilgileniyor ve ney üflüyor.
Yayınlanmış Eserleri:
Bir (2006)
Tuğra (2008)
İsrafil’in Aynası (2009)
Kırklar Diyarı (2010)
Efsun (2011)
Sevgili Abdülhamit Han (2011)
Celâleddin (2012)
Gece Taşı (2013)
Avucumda Açan Us Çiçekleri (2014) (Şiir)
6 Üstü Hikaye (Hikaye)
Mehmed’e Gönderilmeyen Mektuplar (2015)
Kayıp Mona Lisa (2016)
Kudüs Kırmızısı ( 2017)
Halikarnassos Masalı (2018)
Organik Kitap (2019)
Kırık Ney (2020)
Suzidil (2021)
Sarı Çiçek -Tiyatro (2022)
Tiyatro Oyunları
Kırık Ney
Tür: Dram
Bölüm: Tek Perde
Oyuncu: 3 Kadın - 2 Erkek
Oyun Konusu
Oyun, 28 Ocak 1953'te, Neyzen Tevfik’in cenaze töreniyle başlar. Nevbahar ve Vildan, Sinan Paşa Camii’nin önünde törene tanık olurlar. Nevbahar, Neyzen Tevfik’in şiirlerini okuyup ney plaklarını dinlemeye başlar. Üzerine bir de Ney Ustası Ateş’le tanışınca hayatı değişir. Artık tek soru şudur: Evli olan Ateş Usta’ya aşk mı beslemektedir yoksa hakikat yolundaki aşka doğru giderken Ateş Usta ona rehber midir?
Oyun, musikimizin hüzünlü sazı Ney ile hakikat arayışı içindeki insan arasındaki benzerliklerden yola çıkarak ney, neyzen, aşk ve hakikat kavramlarını seyirciye sorgulatır. Diğer yandan ünlü neyzen ve hiciv ustası Neyzen Tevfik’in “hiç”lik yoluna adadığı hayatından kesitler ve şiirler de oyunda yer almaktadır.
Sarı Çiçek
Tür: Dram
Bölüm: İki Perde
Oyuncu: 2 Kadın - 8 Erkek - 1 Kişi
Oyun Konusu
Derviş Yunus, Aşık Yunus, Bizim Yunus… Az konuşup çok düşünen Yunus. Cânlar cânını bulma uğrunda, cânını yağma eden Yunus. Köyünü ardında bıraktı da düştü Yunus yollara. “Ahhh!” diyor kendi kendine. “İçimde öyle bir yangın var ki bütün Sakarya’yı içsem sönmeyecek bir yangın benimkisi!”
Yürüdüğü ıssız yolda sarı çiçek ona yoldaşlık edecek. Sarıca köyde Elif kız yolunu gözleyecek. Yunus’un kilidi elden ele geçecek. Erenler köyünde Yunus şaşkın, buğdayı mı yoksa himmeti mi tercih edecek?
13. yüzyıl Anadolu bozkırlarından kopup gelen Yunus Emre kokusunu zamanımıza taşıyan oyun, Türk kültür ve edebiyatının en önemli simge isimlerinden biri olan Yunus Emre’nin hakikat yolundaki kendini arayış yolculuğunu Sarı Çiçek’le yaptığı sohbetler vasıtasıyla seyirciye aktarmayı hedeflerken aynı zamanda dervişlik mertebesinin yalnızca erkeklere has bir durum olmadığını, Elif Kız’ın da tıpkı Yunus gibi halden hale geçtiğini anlatır. Hikayede Yunus’un sorduğu her soru ve sorusuna bulduğu her yanıt aslında günümüz insanının varoluşsal sorularına da etkili birer yanıt olma özelliği taşımaktadır.