top of page
Sayfabasi
Foto - Kaan Erkam.jpg

Kaan Erkam

Biyografi

İlkokul son sınıfta Gaetano Donizetti'nin Aşk iksiri operasını izledi. Sopranoya aşık oldu ve operacı olmaya karar verdi. 1980 yılında daha öğrenciyken Alo Tiyatro'yu kurdu. Paris Amatör Tiyatrolar Festivali'nde "Hekim Uçtu" adlı Moliere uyarlamasıyla ödül aldı.

1988 de Alo Tiyatro'yu geliştirerek oyunlar çıkarmaya başladı. 1989 yılında Beliz Ocan ile amatör olarak kurduğu Oda Tiyatrosu'nu 1990 da resmiyete döktü. Alo Tiyatro, Dün Komik Bir Şey Oldu adlı oyunu iki yıl oynadı. Oda Tiyatrosu'nun ilk oyunu sonradan adını Bir Ofis Gecesi Rüyası olarak değiştireceği Operadaki Hayalet Üzerine Bir Fantezi oldu. Arkasından Son Senfoni’yi yazdı. Birkaç oyun dışında sadece kendi yazdığı oyunları sahneye koydu. Levent Tayman ile birlikteliği tiyatroyu farklı bir yere taşıdı. 1991 yılında yazdığı The Yerli Malı Aşk, yirmi beş kişilik bir kadrodan oluşuyordu. Ankara turnesi sırasında dışarıdan aldıkları 20 kişilik İzmir Metropolitan Tiyatrosu oyuncularıyla anlaşmazlık çıkınca oyunu tek kişilik hale getirdi. Zaman içinde oyunun adını Kadınlar Erkekler İlişkiler Çelişkiler olarak değiştirdi.

2000 yılında İstanbul’a geldi. Jean Bernard-Luc’un yıllarca Gazanfer Özcan Tiyatrosu tarafından oynanan Karımla Evleniyorum adlı oyununu sinema hileleriyle tekrar sahneye koydu. Oyun iki yıl sergilendi. 2002 yılında Oda Tiyatrosu olarak Evita ana sponsorluğunda "Operadaki Hayalet Üzerine Bir Fantezi" adlı oyunla 48 saat sahnede kaldılar. Beşiktaş 5.Noteri vekili Zihni Dardoğan’ın da 48 saat uyumayan ilk noter olarak unvan kazandığı bu rekor Guinness rekorları tarafından kabul edilmedi. Ama Orhan Kural tarafından onandı. Kabul edilmeme sebebi Guinness formunun imzalanmadan önce rekora başlanmasıydı. Ama 48 saatlik rekor devlet belgeli olarak tarihe geçti. Bu rekorla Özel Lions Selim Naşit ödülünü aldı.

Soner Olgun izlerken aklına gelen oyunu bir gecede yazdı. Oyun sonradan kendini geliştirerek devam etti. Meyhanede. Yakın dostu Hakan Aysev ile tasarlanan bu oyun, ünlü tenorun yurt dışı konserleri yüzünden iptal olunca konsept değiştirdi. Meyhanede oyununu Yeni Rakı sponsorluğunda sahneye koydu. Bir Ermeni meyhanesinde geçen oyunu ilk yıllar izleyicisine masa düzeninde rakı ve Ermeni mezeleri vererek Getronagandan Yetişenler Derneği salonunda sergiledi. Alkollü içeceklerin sponsorluğu yasaklanınca da oyunu tiyatro sahnesine uyarladı.

2012 yılında yakın dostu ve motorsiklette yol arkadaşı Uğur Bulut, uzun yıllar asistanlığını yapan Çağla Çolak, yol arkadaşı Levent Tayman ve oğlu Hakan Erkam ile İstanbul'da Oda Tiyatrosu Sahnesi’ni açtı.

Biyografi

Tiyatro Oyunları

Tiyatro Oyunları
doremi

Do Re Mi Fa Aşk

Tür: Komedi

Bölüm: Tek Perde

Oyuncu: 1 Kadın - 1 Erkek

Oyun Konusu

Bir erkek, hayatın neden bir müzikal gibi olmadığını sorgular ve yaşamındaki hayal kırıklıklarını anlatır. Yağmurlu bir gecede kapısı çalınır ve içeriye pavyonda yaraladığı bir mafya liderinin adamlarından kaçan konsomatris bir kadın girer. Aralarındaki diyalogda hayatın zorlukları, ölüm ve aşk üzerine derin bir sohbet yaparlar. Kadın, erkeğe geçmişindeki trajik olayları anlatır: şiddet dolu bir evlilik, kızının kaybı... Ama adamlar peşini bırakmamışlardır.

hicran

Hicran

Tür: Dram

Bölüm: Tek Perde

Oyuncu: 1 Kadın

Oyun Konusu

Geçmişini sorgulayan ve iç hesaplaşmalar yaşayan bir kadının intihar ettikten sonra kendi mezarının başındaki vedası...

Oyunun özgün bestesi bulunmaktadır.

hypatia

Hypatia'nın Son Günü

Tür: Dram

Bölüm: Tek Perde

Oyuncu: 1 Kadın

Oyun Konusu

İskenderiye'nin büyük kütüphanesinin talan edilişi ve Hypatia'nın trajik sonunu anlatan bu oyun, bilimin ve bilginin dinin baskısı altında nasıl yok edilmeye çalışıldığını gözler önüne seriyor. Hypatia, Platon ve diğer büyük filozofların eserleriyle dolu kütüphanede, bilginin gücüne ve önemine vurgu yapar. Ancak Hristiyanlık'ın hızla yayıldığı bu dönemde, cehaletin karanlığı bilginin ışığını söndürmek üzeredir. Hypatia, inançsızlar tarafından cadı olarak görülür ve taşlanarak öldürülürken, kütüphane de yok edilir. Hypatia'nın son sözleri, bilginin yok edilemez olduğunu ve her zaman bir yerlerde saklanacağını hatırlatır. Oyun, bilginin kutsallığını ve insanlık için ne kadar değerli olduğunu vurgular.  

Oyunun özgün şarkısı bulunmaktadır.

bottom of page